تقلب تراکتور و زنوزی از روی دست شاگرد تنبلهافریادهایی که شنیده نشد
برای رسیدن به موفقیت، یک راه هم این است که راه صاف و درست را امتحان کنید. حداقل امتحانش که ضرر ندارد. شاید جواب داد. همیشه که نباید راه کجومعوج را رفت.به گزارش پرسپولیس نیوز، صحبت از تراکتورسازی است و البته اینطور هم نیست که از فدراسیون فوتبال تا هیات فوتبال میگویند تا با تطهیر خویش، خود را از موضوع کنار بکشند. اگر تخلفی در کار بوده است، همه در آن سهیم به حساب میآیند. برای یک مسوول یا متولی امر این کفایت نمیکند که خودش مشارکت مستقیم و عینی نداشته باشد. برای این دست از افراد سکوت کردن و حتی عدم سماجت دریافتن حقیقت یکجور سهیم شدن در تخلف است حتی اگر در آن نفعی نداشته باشند. چون بهعنوان متولی و مسوول، تلاش کافی نکردهاند که جلوی تخلف گرفته شود یا حداقل راه برای اجرای آن دشوار گردد.
پاسبان محله اگر چشمش را با دستمالی بست و در گوش خود پنبه فرو کرد تا سارقان اموال اهالی محله را به یغما ببرند نمیتواند بگوید سهیم نبوده چون نه چیزی دیده، نه چیزی شنیده و نه سهمی برده است.
از این منظر اگر واقعا ماجرای وجود 2 قرارداد همزمان ریالی و ارزی برای بعضی بازیکنان وجود داشته است، اینطور نیست که فقط باشگاه تراکتورسازی پاسخگو باشد و البته فقط پای تخلف فوتبالی در میان نیست و موضوع وارد جرائم اقتصادی میشود که دادگاههای ذیصلاح باید آن را بررسی کنند.
همینطور هوادار تراکتورسازی که آن روزها از این مساله ذوق میکرد حالا باید با نتیجه آن ذوقزدگی روبهرو شود و جای گلایه ندارد. هرچند گوشی برای شنیدن این حرفها نیست که اگر بود، آن روزها که بر اساس موهمات برای طبل دشمنی و دروغ میکوبیدند، میشنیدند که بارها گفته شد اگر ما در پرسپولیس تجربهای همسان و البته نه به آن شدت داشتیم که شما هم منتظر باشید با این آدمی که همه تخممرغهایتان را در سبد او گذاشتهاید در آخر مسیر هیچ نصیبتان نباشد. ولی نصیحت و هشدار مجانی در این روزگار خریدار ندارد.
*تجربه چند قراردادیها از زمان ژوزه
ما در پرسپولیس نتیجه عملکردهای خودسرانه پولدارهایی که فکر میکردند همه باید آنها را تایید کنند را دیده بودیم.
ماجرای چند قراردادیها در پرسپولیس هم روی داد و تاوان آن را بهسختی دادیم. ماجرای به عقد قرارداد با مانوئل ژوزه مربوط بود. این را مسوولان حقوقی و حراستی باشگاه در سالهای بعدتر تایید کردن که 3 قرارداد وجود داشت. اول یک قرارداد در قالب تفاهمنامه بود. به ارزش بیش از یکمیلیون 700 هزار دلار. نزدیک به 700 هزار دلار در ابتدا پرداخت شد تا ژوزه بیاید. وقتی آمد قرارداد جدیدی بسته شد به ارزش بیش از یکمیلیون دلار که 700 هزار دلار پرداختی جزو آن نبود و اگر بود هم مدرک و مستند لازم گرفته نشد و بعدها فیفا هم نپذیرفت. بعد هم یک قرارداد بر اساس سقف در سازمان لیگ ثبت شد که اولا تک زبانه و فارسی بود و اصلا ارزش قانونی در خارج از ایران نداشت و از سوی دیگر به ژوزه، نامهای داده شد که او برای امور اداری دریافت کارت مربیگری، اسنادی امضا کرده است که اصلا نمیدانست در آنچه چیز نوشته شده است!
*تقلب تراکتور و زنوزی از روی دست شاگرد تنبلها
و اما برای آنها که نمیدانند ماجرا چیست باید بگوییم موضوع به همان زمانی مربوط میشود که هواداران پرسپولیس دستپاچه اتفاقات تراکتورسازی و خاصه خرجیهای مالک آن شده بودند و ما میگفتیم کمی صبور باشید و نتیجه نافرجام را ببینید. مطمئن بودیم چون تراکتور آن روزها درست از روی دست آنهایی تقلب برمیداشت که نتیجه امتحانشان صفر دو گوش بود. زمان ما اگر کسی در امتحان صفر میگرفت و پای برگهاش یک صفر میگذاشتند و دو خط کنارش، میگفتند طرف صفر دوگوش گرفته است. شاید الان هم این را بگویند.
*گلوهایی که پاره شد و فریادهایی که شنیده نشد
در آن مقطع بازیکنی که تراکتور و زنوزی سراغش میرفتند را حتی سپاهان و استقلال هم نمیتوانستند بخرند مگر اینکه خود بازیکن فقط به پول فکر نمیکرد و سر از پرسپولیس درمیآورد. زنوزی که هواپیمای تیمملی در جام جهانی روسیه را تامین کرده بود به این واسطه نزد بازیکنان تیمملی به نیکی شهره شد. همین مساله باعث شد تا پای حضور ملیپوشانی در لیگ برتر به میان بیاید که در خارج از ایران بازی میکردند و یکراه وسوسه آنها این بود که در ایران هم همان قرارداد دلاری یا یورویی نصیبشان میشود که تازه بخش زیادی از آن را همان اول کار میگیرند. حالا گفته میشود این اتفاق در آن زمان روی داده است و آنها که گلوی خودشان را پاره کرده بودند و میگفتند این اتفاق در حال روی دادن است ، درست میگفتند و تا آنجا که یادمان هست خیلی برای تراکتورسازی مهم نبود.
*فکرش را هم نمیکردیم کسی شک داشته باشد
راستش را بخواهید ما تا همین دیروز که یکی از خبرگزاریها اعلام کرد اسناد و مدارک غیرقابل خدشه در اختیار دارد که تراکتورسازی با بعضی بازیکنان داخلی، دو قرارداد داشته که یکی ارزی، مخفی و مبنای عمل بوده و دیگری ریالی و ثبتی، نمیدانستیم که دراینباره شک وجود دارد چون در زمان خودش بسیار دراینباره ادعا شده بود
خلاصه دیروز این اتفاق افتاد و رسما اتهام وارد شد و جنجالی به پا کرد.
*متولیانی که فقط برای خودشان اهمیت قائل هستند
در این میان آنچه باعث تاسف بیشتر شد، واکنش متولیان امر مانند هیات فوتبال آذربایجان شرقی و کمیته نقل و انتقالات سازمان لیگ برتر بود.
جواد ششگلانی رییس هیات فوتبال آذربایجان شرقی در مواجهه با سوال دراینباره گفت: «این موضوع باید بررسی شود. اینکه میگویند باشگاه قرارداد یورویی با بازیکنان داشته اما قرارداد ریالی را در سازمان ثبت کرده را فقط باشگاه میداند. سازمان لیگ و هیئت فوتبال از این موضوع بیاطلاع هستند. اگر اتفاقی پشت پرده رخ داده ما مقصر نیستیم.»
محمودزاده مسوول کمیته نقل و انتقالات سازمان لیگ هم گفت:« این موضوع به ما ارتباطی ندارد. قرارداد را به شکل قانونی ثبت کردهایم و سایر مسايل مربوط برعهده کمیته انضباطی است که دخالتی در آن نداریم.»
در ظاهر به این اظهارات ایرادی وارد نیست اما نکته زجرآور این است که این متولیان در وهله اول به فوتبال فکر نمیکنند. به اجحافی که در حق دیگر تیمها شد اولویت نمیدهند. دغدغه ایشان آن نیست که اگر ادعا ثابت شود، زیر گوششان قانون نادیده گرفته شده است. دغدغه اول آنها این است که خودشان را تطهیر کنند. خودشان را نجات بدهند. درحالیکه باید پاسخ بدهند اگر اینها روی داده است چرا هیچ کاری برای جلوگیری از آن نشد. چرا درباره آن همه ادعا تحقیق نشد؟
*قرارداد ارزی با بازیکنان داخلی غیرقانونی است
طبق قانون، عقد قرارداد ارزی (دلاری، یورویی و…) با بازیکنان ایرانی ممنوع است و سازمان لیگ نیز بارها این موضوع را اعلام کرده است و اصولا همه از این قانون اطلاع دارند. در همان مقطع که ادعا میشد تراکتور با آن دو بازیکن اینطور قرارداد بسته است. بس که نسبت به اقتصاد و پول ملی اعتماد وجود دارد، بازیکنان دیگر باشگاهها نیز این درخواست را مطرح میکردند و رویه خطرناک در حال شکل گرفتن بود. حتی در خود پرسپولیس زمزمهها بلند شد که باشگاه اعلام کرد این تخلف است.
يكي از بخشی از گزارش خود نیز آورده است؛ «…طبق گفته مدیران وقت باشگاه تراکتور و پیگیریهای خبرنگار تسنیم، قرارداد ثبتشده این 2 بازیکن در سازمان لیگ و هیات فوتبال تبریز، ریالی است.
باشگاه تراکتور در زمان عقد قرارداد با این دو بازیکن، مبالغ 550 و 350 هزار یورو را بهعنوان پیشپرداخت قرارداد سال اول به هر یک از این بازیکنان پرداخت کرده و طبق یکبند دیگر، مبلغ قرارداد فصل اول بهصورت صد درصد، پیش از آغاز فصل پرداخت شده است.
مبالغ قرارداد ریالی 2 بازیکن مورد اشاره حدود یک میلیارد و 500 میلیون تومان است که با اصل قرارداد یورویی آنها، تفاوت بسیار زیادی دارد و حالا باشگاه تراکتور و سازمان لیگ باید درباره این تخلف بزرگ توضیح دهند.»
*پای فرار مالیاتی و جرائم اقتصادی به میان میآید؟
درواقع در چنین حالتی چند تخلف روی میدهد. اول اینکه طبق قوانین نقل و انتقالات قرارداد ارزی با بازیکن داخلی تخلف است. دوم اینکه دو قرارداد همزمان در مورد یک موضوع تخلف است و شائبههای دیگر را مطرح میکند.
سوم این است که در چنین شرایطی باید پرسید اگر پرداخت و درآمد بر اساس قرارداد ارزی بوده است، پرداخت مالیات بر اساس کدام قرارداد انجام شد؟ در چنین حالتی اگر مالیات بر اساس قراردادی که ارزش بهمراتب کمتر دارد محاسبه شود، مشخصا فرار مالیاتی اتفاق افتاده است و ادعاهای حقوقی بسیار سنگینتر میتواند مطرح شود.