بزرگترین مشکل پرسپولیس در آستانه گلات قهرمانیبیپولی!
میلاد اعظمی – خبرنگار: با وجود اینکه پرسپولیس برای کسب پنجمین قهرمانی پیاپی در لیگ برتر و ثبت رکورد جاودانه گلات قهرمانی ۳ بازی دیگر پیش رو دارد اما با مشکل عجیب دیگری دستوپنجه نرم میکند.
مشکلی که شاید اگر اوضاع و احوال پرسپولیس ازنظر فنی به این خوبی نبود خیلی بیشتر از اینها خودش را نشان میداد و میتوانست روی روند کاری پرسپولیس اثر بگذارد. شاید اگر به یک متخصص فوتبالی مثلاً در لیگ برتر انگلیس بگویید که تیمی در فوتبال ایران وجود دارد ۴ سال پیاپی قهرمان لیگ شده و ۲ بار هم به فینال آسیا راه پیدا کرده و الآنهم در آستانه گلات قهرمانی است مشکل مالی دارد به شما بخندد اما این مساله واقعیت دارد.
ماههاست باشگاه پرسپولیس با مشکلات مالی دستوپنجه نرم میکند و هیچ اتفاق خاصی هم برای رفع شدن مشکلات مالی رخ نداده. از این منظر هم میشود به مدیریت فعلی باشگاه ایراد گرفته هم به مدیران قبلی که باعث و بانی چنین شرایطی شدهاند.
از روزی که مدیریت فعلی باشگاه پرسپولیس روی کار آمده عملا نتوانسته به خاطر نوع قراردادی که قبلا با کارگزار بسته شده درآمدزایی آنچنانی بکند و از پاداش آسیایی هم نتوانسته به خاطر تحریمهای ظالمانه که وجود دارد استفاده بکند. مدیران باشگاه در چندین نوبت پرداختی داشتهاند که قسمتی از آن جزو قرارداد با کارگزاری بوده و بخش عمدهای از آنهم بهصورت قرض.
واقعیت این است که در شرایط فعلی و با توجه به قراردادی که با کارگزار وجود دارد و عملی شدن تعهدات کارگزار، باشگاه پرسپولیس راههای زیادی برای درآمدزایی ندارد. راهاندازی کانال یوتیوب باشگاه، جمعآوری کمک مردمی از هواداران و فروش بلیت مجازی بازیهای پرسپولیس هم نتوانست قسمتی از مشکلات مالی را حل کند، به خاطر همین در شرایط فعلی مدیران پرسپولیس راهی جز قرض کردن برای انجام تعهدات مالی خود ندارند.
پیش از دربی روز پنجشنبه حدود ۱۰ درصد به پرسپولیسیها پرداخت شد، مبلغی که نه بهعنوان پاداش بلکه بهعنوان درصدی از قراردادها به بازیکنان و اعضای کادر فنی پرداخت شد. به این ترتیب دریافتی اکثر بازیکنان و اعضای کادر فنی به ۷۰ درصد رسید و چند نفر از پرسپولیسیها هم دریافتیشان از ۸۰ و ۹۰ درصد عبور کرد. مساله اینجاست که همین پولی را هم که باشگاه پرسپولیس قبل از دربی بین بازیکنان و اعضای کادر فنی پخش کرد بهصورت قرض بوده است.
شاید اگر مثلاً مجید صدری در هیات مدیره پرسپولیس وجود نداشت همین قرض کردنها هم به معضلی بزرگ برای پرسپولیسیها تبدیل میشد اما حداقل رییس هیات مدیره باشگاه پرسپولیس توانست به جای درآمدزایی که راههای آن بسته شده با قرض کردن کار را پیش ببرد.
حالا سوال اینجاست که تا کجا میشود با این روش باشگاه بزرگی مثل پرسپولیس را به جلو برد؟ حتی اگر با قرض کردن بشود تمام مطالبات بازیکنان و اعضای کادر فنی را پرداخت کرد، پرسپولیس با این شرایط در فصل نقل و انتقالات تابستانی چهکار میخواهد بکند؟
یکی از مشکلات حال حاضر پرسپولیس این است که در حال حاضر در شرایطی قرار داریم که قرار است دولت تغییر کند و پس از ۸ سال ریاست جمهوری حسن روحانی سید ابراهیم رییسی روی صندلی ریاست جمهوری بنشیند. در این شرایط با توجه به عدم استقرار دولت جدید و عدم انتخاب وزیر ورزش و جوانان جدید، هم باشگاه پرسپولیس و استقلال با مشکلات عدیدهای روبرو شدند.
الان شرایط طوری است که هیچ اسپانسری یا کارگزاری پا پیش نمیگذارد چون هنوز دولت جدید مستقر نشده و البته وزیر ورزش جدید که حکم رییس مجمع ۲ باشگاه را دارد هم انتخاب نشده است. ابتدا باید دولت جدید روی کار بیاید، پس از آن وزیر ورزش جدید انتخاب شود و بعد از آن وزیر ورزش تیمهای مدیریتی پرسپولیس و استقلال را انتخاب کند. تازه بعد از همه این اتفاقات است که مدیران ۲ باشگاه میتوانند به سمت انتخاب اسپانسر یا کارگزار پیش بروند و کار اقتصادی انجام بدهند.
پس تا زمانی که دولت جدید و وزیر جدید ورزش و جوانان انتخاب نشوند خبری از برطرف شدن مشکلات مالی و یا انتخاب اسپانسر و کارگزار جدید برای پرسپولیس و استقلال نیست و این یعنی باشگاهی مثل پرسپولیس با این همه افتخاری که چند سال گذشته داشته چند ماهی را هم باید با این مشکلات عدیده مالی دستوپنجه نرم کند، ماههایی که مصادف است با شروع فصل نقل و انتقالات تابستانی، برگزاری مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا و شروع فصل جدید لیگ برتر فوتبال کشورمان.
برخلاف چیزی که در رسانهها و فضای مجازی گفته میشود که اوضاع مالی در باشگاه استقلال هم خراب است. پولهایی که در این مدت به استقلالیها پرداخت شده در چارچوب پاداش بوده و نه درصد قرارداد. پاداشی که به بازیکنان و اعضای کادر فنی پرداخت میشود جزو قرارداد نیست و همین کار را برای استقلال هم سخت کرده است.
الان یک مساله مهم این است که با روی کار آمدن دولت و وزارت ورزش جدید آیا مثلاً جعفر سمیعی و صدری در پرسپولیس میمانند یا خیر؟ یعنی حتی تکلیف مدیران باشگاه پرسپولیس مشخص نیست. هرچند شنیدهها حاکی از آن است که جعفر سمیعی علاقهای به ادامه کار در پرسپولیس ندارد و پس از پایان لیگ احتمالاً از سمتش کنارهگیری میکند اما خط سیاسی جعفر سمیعی و نزدیکی علایق سیاسی و دولت جدید این احتمال را به وجود آورده که سمیعی در دولت ابراهیم رییسی هم مدیرعامل پرسپولیس باشد.
پر واضح است که تا زمان انتخاب وزیر ورزش و مدیریت جدید پرسپولیس، این باشگاه نمیتواند هیچ کار اقتصادی انجام بدهد و باید با این مشکلات عدیده مالی دستوپنجه نرم کند تا همهچیز به شرایط عادی برگردد.
با توجه به اینکه بهاحتمال فراوان همکاری بین شرکت آتیه دادهپرداز و باشگاه پرسپولیس برای فصل آینده هم اتفاق نخواهد افتاد، باید که باشگاه پرسپولیس میتواند اسپانسر و یا کارگزاری قوی برای فصل آینده جذب کند و مشکلات مالیاش را حل کند یا خیر؟ ضمن اینکه باید اعتباری هم برای پرداخت قرضها و دیون فعلی تامین شود، مگر اینکه در این مدت تحریمها برداشته شود و باشگاه پرسپولیس بتوانند از پاداشی که در کنفدراسیون فوتبال آسیا بلوکهشده استفاده کند و مشکلات مالیاش را حل کند.