ساعت نگذشته از صعود مقتدرانه، صحبت از برکناری اسکوچیچ به میان آمدناجوانمردانه و نابخردانه
مرضیه دارابی – خبرنگار: مارک ویلموتس؛ انتخاب قبلی فدراسیون سابق، کار تیمملی ایران را بهجایی رسانده بود که پیش از حضور در منامه فوتبالمان استرس و نگرانی زیادی را متحمل شده بود.
تیمملی باید با توجه به ۲ شکست تلخی که دور رفت مقابل بحرین و عراق تجربه کرده بود، حتما هر ۴ حریفش را در منامه میبرد که این ماموریت بهخوبی از سوی شاگردان اسکوچیچ صورت گرفت.
تیم ایران به ترتیب هنگکنگ، بحرین، کامبوج و عراق را شکست داد و بهعنوان صدرنشین گروه c راهی مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ شد.
حالا ۲ مساله مهم بعد از صعود از مرحله اول باقی میماند، یکی اینکه ایران در دور بعدی با چه تیمهایی همگروه خواهد شد و دومین موضوع نیز وضعیت اسکوچیچ است، مردی که بعد از فاجعه ویلموتس از سوی فدراسیون موقت برای تیمملی فوتبال انتخاب شد.
همان وقت نظرات در مورد اینکه آیا او انتخاب مناسبی برای رسیدن اهداف فوتبالمان و جمعکردن خرابکاری ویلموتس در دور رفت هست یا نه، متفاوت بود.
به هر شکل اسکوچیچ بعد از چند سال همکاری با تیمهای باشگاهی ایران، بهعنوان مربی بیحاشیه کروات که علاوه بر فوتبال ایران، فوتبال منطقه را هم میشناسد، هدایت تیمملی را بر عهده گرفت.
قراردادش بر دوش فوتبال ورشکستهای که باید بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان به مربی سابق غرامت بدهد، سنگینی نمیکرد. او بدون آنکه مثل کارلوس کیروش زیادهخواه باشد و به همه عوامل توهین کند، بدون آنکه مثل ویلموتس مثل تاجران عمل کرده و از بیکفایتی مدیران فوتبالی ایران سوءاستفاده کند، آمد و هدایت تیمملی را بر عهده گرفت.
حاشیه با آمدن اسکوچیچ از اطراف تیمملی دور شد. بازیکنی که در دوره کیروش، بهواسطه قلدری و حاشیهسازیهای سرمربی پرتغالی، مورد هجمه مردم قرارگرفته و حتی دعوت به اردو را رد کرده بود، در دوره مربی کروات ستاره بیبدیلی شد که حساب بحرینیها را کف دست شان گذاشت و تحقیر بازی قبلی را برایشان جبران کرد.
تیمملی با اسکوچیچ ۷ بازی بدون باخت را تجربه کرد. در منامه که پیش از این جهنم فوتبالمان شده بود، ۱۲ امتیاز گرفت و بازی کم نقصی را مقابل حریفان ارائه داد، اما ۲۴ ساعت نگذشته از بازگشت ملی پوشان از منامه به تهران، صحبت مدیران فدراسیون بهگونهای بود که گویا بازهم قرار است تغییر دیگری در راس تیمملی ایجاد شود.
***
بعد از آنکه خبر اتمام قرارداد اسکوچیچ رسانهای شد، رییس فدراسیون فوتبال روز گذشته پاسخ روشنی به ادامه همکاری با دراگان اسکوچیچ بهعنوان سرمربی تیمملی ایران نداد.
شهابالدین عزیزی خادم به این جواب بسنده کرد: «انشاءا… باید جلوتر برویم. فکر میکنم زمان کافی برای تصمیمگیری وجود دارد. قرارداد اسکوچیچ تمام شده است. هیات رییسه فدراسیون فوتبال بالاترین مرجع تصمیمگیری است و باید این موضوع بررسی شود.»
عزیزی خادم که از اسفندماه ریاست فدراسیون را برعهدهگرفته، در حالی این پاسخ سربالا را به سوال خبرنگاران داده که پیش از دیدار با عراق هم شایعات زیادی مبنی بر مذاکره فدراسیون فوتبال با برخی گزینهها برای جایگزینی اسکوچیچ مطرح بود.
***
سرپرست تیمملی ایران هم از سرنوشت همکاری ایران و اسکوچیچ اظهار بیاطلاعی کرده، مجتبی خورشیدی گفته است: «آقای اسکوچیچ فعلا هستند و کار خود را میکنند. من هم تصمیمگیرنده نیستم. احتمالا قرارداد اسکوچیچ تمام شده است اما اگر قرار بر ادامه همکاری باشد، تمدید میشود… بازیکنان تا به اینجا راضی بودند. به هر حال تیم هم نتیجه گرفته، اسکوچیچ مربی بادانشی است. باید ببینیم صلاح چیست.»
***
خداداد افشاریان عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال هم در پاسخ به سوال مشابه، تاکید کرده: «اسکوچیچ ۷ برد آورده و آنچه میخواستیم انجام داده اما هیات رییسه و رییس فدراسیون باید بنشینند تا اگر قرار است اتفاقی بیفتد، تصمیم کارشناسی بگیرند. به نظر نمیرسد بحث کمرنگی درباره اسکوچیچ وجود داشته باشد.»
چه این اتفاق رخ دهد و چه قرارداد اسکوچیچ تمدید شود، راه افتادن بحث در خصوص تمدید یا عدم تمدید قرارداد مربی موفق کروات، بحث ناجوانمردانه و نابخردانهای است که تیمملی به تهران نرسیده، سر از فضای رسانهای کشور درآورد.
فوتبال ملی ایران هنوز درگیر پرونده مارک ویلموتسی است که محصول حضور ۳۰ روزهاش خسارتهای فنی و مالی فراوان است و با مربیای که در ۷ حضورش در نیمکت تیمملی ایران، به هفت برد رسیده و تیمش راهی مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی شده است.