تیم فوتبال استقلال، لیگ نوزدهم را در حالی آغاز خواهد کرد که چند بازیکن خود را به دلیل مصدومیت در اختیار ندارد. رضا آذری در جریان بازی دوستانه مقابل هوادار از ناحیه رباط صلیبی مصدوم شد، میلاد زکیپور و مرتضی تبریزی هم در برابر تیم دسته اولی رایکای بابل دچار آسیبدیدگی شدند و حداقل ۶ ماه از میادین دور خواهند بود.
بنا بر اعلام کادر پزشکی استقلال، فرشید اسماعیلی که چندی قبل در تمرینات این تیم از ناحیه کشاله دچار مصدومیت شده بود به بازی با فولاد نمیرسد و شیخ دیاباته هم باوجود رفع مصدومیتش از آمادگی کامل بدنی به دور است و شاید فرهاد مجیدی نتواند از این مهاجم گلزن بهطور کامل بازی بگیرد.
استقلالیها که در دیدارهای تدارکاتی مقابل تیمهای دسته یکی خوشهطلایی و رایکا متوقف شدند با وضعیت موجود به نظر کار سختی در ادامه لیگ داشته باشند، خصوصاً که در همین شروع راه باید در اهواز مقابل تیم مدعی فولاد قرار بگیرند. شاگردان مجیدی طی هفتههای بیست چهارم تا بیست و هشتم با مدعیان بالانشین لیگ جدال خواهند داشت. البته برد و باخت در بازیهای تدارکاتی ملاک مناسبی برای ارزیابی و محک یک تیم نیست، خصوصاً که بازیکنان بعد از مدتها تعطیلی به میدان میروند و طبیعی است که شاهد افت بدنی بازیکنان و حتی مصدومیت آنها باشیم. همچنان که محمد انصاری در تمرین پرسپولیس آسیب دید و یا ستارههای تیم یوونتوس، سامی خدیرا و الکس ساندرو در فینال کوپا ایتالیا دچار مصدومیت شدند. در آلمان هم که فوتبال روزهای پایانی خود را سپری میکند و بایرنمونیخ را بهعنوان قهرمان زودهنگام میبیند، بازیکنان زیادی طی همین چندهفتهای که گذشت در تمرینات و بازیها دچار مصدومیت شدند. خوشبختانه اما در طول مدتی که تیمهای لیگ برتری تمرینات خود را شروع کردهاند نه به آن صورت بازیکنی آسیبدیده است و نه تعداد مبتلایان به کرویان زیاد بوده است. این در حالی است که برخی از باشگاهها مرتبا روی این ۲ مساله مانور داده و جو روانی منفی در فوتبال ایجاد کرده و میگفتند برگزاری مجدد رقابتها باعث آسیبدیدگی بازیکنان میشود و فوتبالیستی که کرونا بگیرد نمیتواند به فوتبالش ادامه دهد و از این قبیل صحبتها.
البته منفیبافیها همچنان ادامه دارد و برخی تلاش میکنند مصدومیت بازیکنان یا ابتلای آنها به کرونا را ناشی از حضور در تمرینات بدانند. این در حالی است که در همین استقلالی که میگویند بازیکنانش به دلیل فشردگی تمرینات آسیبدیدهاند تا قبل از کرونا هم آمار مصدومان بالا بود. چه آن زمان که استراماچونی هدایت این تیم را بر عهده داشت و حتی بعدها که فرهاد مجیدی سرمربی این تیم شد.تا جایی که آبیها در برخی بازیهای حساس لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا نفرات کلیدی تیم خود را در اختیار نداشتند. البته آبیها در زمان استراماچونی به خاطر اینکه بدنسازی بهتر کمتر مصدوم داشتند و فقط داریوش شجاعیان و محسن کریمی بودند که بهشدت آسیب دیدند اما بعد از آمدن مجیدی تعداد مصدومان استقلال افزایش چشمگیری یافت و نفرات شاخص این تیم چون مهدی قائدی، فرشید باقری، عارف غلامی و محمد بلبلی دچار مصدومیت شدند. البته شیخ دیاباته و فرشید اسماعیلی هم که پیشتر در مورد آنها صحبت کردیم را هم باید به این لیست اضافه کرد.
استقلالیها در فصول گذشته هم مصدومان زیادی داشتند و به نظر میرسد این موضوع در این تیم به یک اپیدمی تبدیلشده است که این اتفاق میتوان ناشی از بدنسازی نامناسب باشد. آبیها بعد از جدایی استراماچونی مدتی بلاتکلیف بودند و بعد از آمدن مجیدی و تا انتخاب بدنساز هم مدتی زمان سپری شد تا بازیکنان نتوانند آنطور که باید کار بدنی انجام دهند و میتوان گفت که بدنسازی خوبی در نیمفصل نداشتند.
البته فرهاد مجیدی این مساله را قبول ندارد. در طول هرگاه که از سرمربی آبیها در این باره سوال شد او مصدومیت بازیکنان را نتیجه فشردگی بازیها دانست و حتی اخیراً هم که پزشک استقلال به بدنسازی تیم ایراد وارد کرد،او در مقام حمایت از دستیارش برآمد و مربی بدنساز استقلال را یکی از بهترین و باسوادترینها در رشته خود معرفی کرد. ناگفته نماند که چند روز قبل دکتر ستوده در مصاحبهای ضمن تشریح وضعیت مصدومان استقلال گفته بود: به همکاران عزیزمان در بخش بدنسازی و آمادگی جسمانی یادآور میشود که با توجه شرایط خاص این دوره ،تمرینات بدنسازی ویژه برای جلوگیری از مصدومیتها طراحی و اجرا گردد.از صحبتهای پزشک استقلال میتوان اینگونه برداشت کرد که او بدنساز تیم را عامل مصدومیت بازیکنان میداند. مصدومانی که هرروز به تعداد آنها افزوده میشود. همانطور که اشاره شد استقلال قبل از کرونا هم با این بحران دستبهگریبان بود و اگر این بیماری شیوع نمییافت باید لیگ را بدون نفرات کلیدیاش ادامه میداد. آبیها خوشحال بودند که در فرصت تعطیلی مصدومان آنها رسیدهاند اما غافل از اینکه قرار نیست این مصدومیتها دست از سر آنها بردارد.
شیوا دورانگر