مهمترین مساله در هیات مدیره پرسپولیس تعداد اعضای آن است. ماههاست که هیات مدیره پرسپولیس ۵ نفره نیست و گاها با ۲ یا حتی ۳ نفر اداره شده. در حال حاضر ۴ نفر در هیات مدیره باشگاه پرسپولیس عضویت دارند و ما میخواهیم یک به یک آنها را موردبررسی قرار دهیم.
تکلیف رسول پناه روشن است!
اولین، مهمترین و البته جنجالیترین عضو هیات مدیره باشگاه پرسپولیس مهدی رسول پناه است. کسی که بهواسطه دوستی و رفاقت با جعفر کاشانی و مسعود سلطانی فر وارد هیات مدیره باشگاه پرسپولیس شد و حتی به ریاست هیات مدیره و البته سرپرستی باشگاه هم رسید. رسول پناه در مدت حضورش در هیات مدیره عملا هیچ کار مثبتی انجام نداده. هرچند در یکی، دو مورد کارهای خوبی هم انجام داد ولی آنقدر نمره منفی دارد که آن یکی، دو مورد مثبت هم دیده نشود. مهمترین مساله در مورد رسول پناه انتشار چند فیلم و چند فایل صوتی از او است که در آن بهصورت واضح به کادر فنی و بازیکنان پرسپولیس توهین میکند اما پس از این حواشی هم از کار برکنار نشد و همچنان بهعنوان رییس هیات مدیره در ریاست هیات مدیره شرکت میکند.
غیر از این مساله میشود به نوع برخورد او با شجاع خلیل زاده که منجر به جدایی این بازیکن شد، امضای تفاهمنامه بد و بدون هماهنگی با یحیی گل محمدی با بشار رسن، عدم شناسایی و شناخت از قرارداد مهدی ترابی که منجر به جدایی رایگان این بازیکن شد، جدایی علی علیپور و موارد دیگر اشاره کرد. به نوعی تکلیف مهدی رسول پناه با پرسپولیسیها روشن است اما هنوز هم در سمت خود باقی مانده و سلطانی فر برنامهای برای برکناری او ندارد.
خاکستری مثل رغبتی
شاید بشود علی رغبتی را خاکستری ترین عضو هیات مدیره باشگاه پرسپولیس معرفی کرد. شخصی که مدتهاست در هیات مدیره حضور دارد و از طرف هواداران به عضو استقلالی هیات مدیره پرسپولیس معروف شده! رغبتی مسوول نقل و انتقالات باشگاه پرسپولیس را می شود مسوول عدم جذب مدافع در فصل نقل و انتقالات معرفی کرد. هرچند شاید افراد دیگر هم در این خصوص مقصر باشند. رغبتی البته چند حرکت مثبت هم برای پرسپولیس انجام داده، اما او هم مثل رسول پناه کارها و حرکات مثبتش کاملا تحت تاثیر اتفاقات منفی قرارگرفته. طبق شایعات قرار است رغبتی بهعنوان رییس یکی از فدراسیونهای ورزشی به انتخابات ورود کند اما این اتفاق رخ نداد تا این عضو در سایه و خاکستری پرسپولیس همچنان در سمتش حضورداشته باشد. رغبتی البته کارمند وزارت ورزش و جوانان است و به نوعی به خاطر این مساله مصونیت دارد و مسعود سلطانی فر هم خیلی راغب به تغییر او نیست.
علیپور فکر پرسپولیس است؟
علیپور یکی از ۲ عضو جدید هیات مدیره پرسپولیس است که از زمان حضورش در هیات مدیره جز چند مورد مصاحبه چیزی از او دیده نشده. علیپور که باسابقه زیاد مدیریتی در ورزش و البته ریاست فدراسیون انجمنهای ورزشی به هیات مدیره پرسپولیس اضافه شد حداقل در ظاهر هیچ کاری برای پرسپولیس انجام نداده. به نظر میرسد علیپور آنقدری که دغدغه فدراسیون و انجمنهایی مانند دارت را دارد دغدغه پرسپولیس را ندارد شاید تنها نکته مثبت علیپور رفاقت و ارتباط خوب با یحیی گل محمدی باشد. واقعاً اگر علیپور کار مثبتی برای پرسپولیس انجام داده باید این را بهصورت رسمی اعلام کند. هرچند در نهایت به نظر نمیرسد پرسپولیس، دغدغه اصلی علیپور باشد و دلمشغولیها و مسایل دیگری مهم تر از پرسپولیس داشته باشد. حالا سوال اینجاست که چرا چنین فردی که خودش مسوولیتی جدا در یک فدراسیون ورزشی دارد و نمیتواند درآمدزایی هم بکند در هیات مدیره پرسپولیس حضور دارد؟ حضور افرادی مانند علیپور چه سودی برای پرسپولیس داشته و دارد؟
مبهم مثل فیاض!
مبهمتر و سوال برانگیزتر از حضور علیپور در هیات مدیره پرسپولیس حضور محمد فیاض شهردار منطقه ۱۸ تهران در هیات مدیره پرسپولیس است. فیاض که حتی مثل علیپور آن چند مصاحبه را هم انجام نداده کاملاً یک مهره مبهم در پرسپولیس و هیات مدیره باشگاه حساب میشود . فیاض به گفته نزدیکان و دوستانش یک استقلالی چند آتشه است و در شرایطی بهعنوان عضو هیات مدیره پرسپولیس انتخاب شد که عملکرد کاملاً مبهمی دارد. واقعاً باید در این خصوص شفافسازی شود که فیاض و علیپور در این مدت چهکار مثبتی برای پرسپولیس انجام دادهاند؟ آیا توانستهاند باری را از روی دوش پرسپولیس بردارند؟ آیا توانستند برای پرسپولیس درآمدزایی بکنند؟ و دقیقاً چهکار مثبتی انجام دادند؟ چرا چنین افرادی با چنین عملکردهایی باید در هیات مدیره پرسپولیس حضورداشته باشند؟
چرا بین هیات مدیره پرسپولیس و استقلال تفاوت وجود دارد؟
سوالی که مدتهاست ذهن پرسپولیسیها را به خود مشغول کرده این است که باوجود اینکه مسعود سلطانی فر رییس مجمع ۲ باشگاه پرسپولیس و استقلال است چرا هیات مدیره استقلال یک هیات مدیره کاملاً اقتصادی و کامل است، اما در مقابل هیات مدیره پرسپولیس به این اندازه مشکل دارد و به این اندازه منفعل عمل کرده؟ سوال اینجاست که چرا مسعود سلطانی فر بهعنوان وزیر ورزش حداقل در انتخاب اعضای هیات مدیره ۲ باشگاه به این اندازه متفاوت عملکرد است؟ چرا باید در باشگاه استقلال چندین عضو اقتصادی حضورداشته باشند که به خودی خود می توانند چند ۱۰ میلیارد پول به این باشگاه بیاورند اما در طرف مقابل اعضای هیات مدیره باشگاه پرسپولیس چنین شرایطی ندارند و اصلاً چنین توانایی موجود نیست؟
درآمدزایی انحصاری در پرسپولیس
مساله دیگر اینکه می شود با توسل به آن به هیات مدیره پرسپولیس انتقاد کرد این است که چرا تمام راههای درآمدزایی در باشگاه به کارگزار واگذارشده است؟ البته کارگزار باشگاه نسبت به قراردادی که امضا کرده به تمام تعهداتش عمل کرده اما مساله اینجاست که پرسپولیس برخلاف استقلال تنها منبع درآمدش کارگزار شده. یعنی تا زمانی که کارگزار نتواند پول بدهد یا در موعد پرداخت پول نباشد هیچ مبلغی به باشگاه پرسپولیس نمیرسد و این خودش یک باگ بزرگ است وجود کارگزار در باشگاه اتفاق خوبی است و می شود از آن سود زیادی برد اما نه به این صورت! الان در باشگاه استقلال هم مساله ای به اسم کارگزار وجود دارد اما به غیر از آن اعضای هیات مدیره استقلال توانستند بهخوبی درآمدزایی بکنند و مبالغ هنگفتی را باشگاه استقلال اضافه کنند اما در مورد پرسپولیس چنین شرایطی وجود ندارد.
مدیرعامل پرسپولیس نباید پول قرض کند
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که باوجود اعضای هیات مدیره اما جعفر سمیعی بهعنوان مدیرعامل باشگاه برای رتقوفتق امور مجبور شده که مبلغ هنگفتی را قرض و باید این پول را هم پرداخت کند، حالا میخواهد این پرداخت از روی قسط کارگزار باشد یا پول پاداش نایبقهرمانی لیگ قهرمانان آسیا. باوجود هیات مدیره چرا باید مدیرعامل پول قرض کند؟ پس وظیفه هیات مدیره چیست؟ آیا آنها فقط باید در جلسات شرکت کنند و در سفرهای خارجی همراه با پرسپولیس حضورداشته باشند یا باید آنقدر قدرت داشته باشند که بتوانند ازنظر مالی برای پرسپولیس درآمدزایی کنند؟ در این شرایط شنیده می شود احمد مددی که بهعنوان مدیرعامل باشگاه استقلال معرفیشده بهتنهایی چیزی حدود ۳۰ میلیارد تومان برای این باشگاه پول آورده حالا مساله را با قرضی که جعفر سمیعی مجبور شده انجام بدهد مقایسه کنید.
دلیل اینهمه فرق بین پرسپولیس و استقلال چیست؟
سوالی که باید از وزیر ورزش و جوانان پرسید این است که دلیل اینهمه فرق بین هیات مدیره پرسپولیس و استقلال چیست؟ چرا باشگاه پرسپولیس که ۴ دوره قهرمان لیگ شده و ۲ دوره به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسیده باید هیاتمدیره ضعیف، منفعل و پرحاشیه داشته باشد که حتی توانایی درآمدزایی ندارند اما باشگاه استقلال که به افتخار خاصی نرسیده یک هیات مدیره کامل اقتصادی و پولدار داشته باشد؟ اگر وزیر ورزش مسوول انتخاب اعضای هیات مدیره ۲ باشگاه است پس چرا بین این ۲ باشگاه به این اندازه فرق وجود دارد؟ چرا چندین ماه است که هیات مدیره باشگاه پرسپولیس تکمیل نیست؟ چرا چندین ماه از مهمترین ماههای پرسپولیس با سرپرستی شخصی مثل رسولپناه سپری شد؟ چرا وزیر ورزش در هیات مدیره پرسپولیس به این اندازه به رفیقبازی و دوستان خودش اعتماد دارد؟ آیا این رفتاری که وزارت ورزش با وضعیت هیات مدیره پرسپولیس میکند رفتار درستی است؟ آیا اگر چنین رفتاری را با استقلال انجام میداد هواداران باشگاه مقابل مجلس و وزارت ورزش دیگر تجمع نمیکردند.
ترمیم هیات مدیره خواسته اصلی هواداران
در شرایط فعلی ترمیم هیات مدیره پرسپولیس اصلیترین خواسته هواداران است، چون تا زمانی که یک هیات مدیریت قوی پشت تیم پرسپولیس وجود نداشته باشد نمیشود از تیم انتظار موفقیت و قهرمانی داشت. وزارت ورزش و جوانان و شخص وزیر ورزش باید به زودی تکلیف هیات مدیره پرسپولیس را مشخص کنند و چندین عضو اقتصادی را به هیات مدیره پرسپولیس اضافه کند و عذر امثال مهدی رسول پناه هم بخواهد تا پرسپولیس کمی ازنظر مدیریتی در آرامش باشد.
انتهای پیام/