اکنون بر پیچیدگیهای این موضوع افزوده هم شده است. از جمله این که اکنون پیچیدگیهای باشگاه شهر خودرو نیز به آن افزوده شده است. به صورت کلی آن چه در ذهن همه ماست این که نه افراد که ۲باشگاه با یکدیگر طرف هستند و تغییر نفرات تاثیری در این مطلب ندارد.
*پرسپولیس، با حمیداوی در حال توافق بود که…!
در مورد پرسپولیس، همان است که گفتیم. تعهدات انجام شده توسط هر مدیر، با رفتن او تعهدات نفر بعدی میشود البته اگر در حوزه مسایل پرسپولیس باشد. آیا در مورد باشگاه شهر خودرو نیز همین است؟ شاید این سوال عجیب باشد ولی به نظر میرسد، اتفاقا باید به آن پرداخت. به نظر، این موضوع سرفصل مناسبات و رفتار باشگاه پرسپولیس حداقل در موضوع یاد شده است.
مناسبات در شهر خودرو، برای اهالی فوتبال خیلی روشن نیست. فردی که به عنوان مالک این باشگاه معرفی میشد با مشکلاتی روبه رو شد و حالا از سرپرستی این باشگاه با پرسپولیس نامه نگاری شده است. نامهای که رسانه ای هم شده است.
به صورت کلی ۲ باشگاه طرف حساب هستند ولی در یک مالکیت شخصی طرف حساب پرسپولیس، حمیداوی به نظر میآید.
آیا پرسپولیس منتظر است با خود او توافق کند؟ آیا اتفاقات اخیر مورد تایید او به عنوان کسی که مالک شهر خودرو بود، است. آیا نام ذیل آن نامه رسمیت دارد؟ این سوال اخیر هم شاید عجیب باشد ولی شاید نپرسیدن چنین سوالی است که باید عجیب به نظر برسد.
خبرها از باشگاه پرسپولیس حکایت از آن دارد که بر خلاف ادعای مطرح شده در نامه مورد نظر، پرسپولیس و شهر خودرو با یکدیگر در تماس بودهاند. گویا بین مدیران جدید پرسپولیس و حمیداوی جلساتی هم برقرار شده بود و مذاکرات در حال انجام بود که به هر دلیل، با توجه به بروز مشکلاتی برای طرف مقابل، متوقف میماند.
*اصلا مدیرعامل شهر خودرو چه کسی است؟
اکنون سوالات دیگری هم مطرح است. نامه ای که رسانهای شد. تاریخ دیروز ۱۹بهمن را دارد. چنین نامهای چرا باید در همان روز ارسال، رسانه ای میشد؟ هدف از این کار چیست؟ آیا یک رفتار حرفهای و سازمانی قابل قبول در مناسبات بین باشگاه هاست؟ هدف از آن تحت فشار گذاشتن باشگاه پرسپولیس است یا پای همان مساله قدیمی در میان است که هر موضوع و فرد مرتبط با پرسپولیس، مورد توجه افکار عمومی قرار میگیرد.
سری به سایت روزنامه رسمی کشور میزنیم. تا ببینیم در حال حاضر چه کسی مدیرعامل شرکت فرهنگی ورزشی شهر خودرو است؟
آگهی تاسیس به ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ بر میگردد. در این آگهی علی شهام برای دو سال به عنوان عضو هیات مدیره و مدیرعامل و فرهاد حمیداوی هم به عنوان رییس هیات مدیره معرفی شده است.
آخرین آگهی هم مربوط به یکم آبان سال جاری میشود و در آن آمده است که اقای علی شهام تا تاریخ دهم مرداد ۱۴۰۰مدیرعامل این شرکت است و این پس از آن بود که در مردادماه با استعفای وی، فرهاد حمیداوی، مدیرعامل شرکت شده بود.
البته هیچ یک از این نامها ذیل آن نامه ای قرار ندارد که دیروز رسانه ای شد! به نظر باشگاه فرهنگی ورزشی شهر خودرو و شرکت فرهنگی ورزشی شهر خودرو هم جدای از یکدیگر نیستند. چنان که در مورد پرسپولیس همینطور است و اصولا بر اساس قواعد کنفدراسیون از سالها قبل هر یک از باشگاهها در لیگ برتر باید تحت عنوان شرکت به ثبت رسمی رسیده باشند.
با اوصافی که گفته شد. حالا ماجرا جالبتر هم شده است. پرسپولیس مجموعه ای است که باید به نهادهای گوناگون از بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات گرفته تا نهادهای مجلس و دادگاه کارکنان دولت پاسخگو باشد. به نظر در شرایط کنونی مساله اول این باشد که با توجه به شرایط پیش امده یک نهاد رسمی در امور مربوط به شرکتها مشخص کند که طرف حساب مدیران پرسپولیس و باشگاه چه کسی است، جدای از این که فدراسیون در حوزه کاری خودش چه کسی را به رسمیت میشناسد. چون فدراسیون فوتبال در نهادهایی که گفته شد نمیتواند شفاعت پرسپولیس و مدیرانش را کند.
مدیران باشگاه نیز به طور ضمنی چنین مساله ای را عنوان میکنند، هر چند که ممکن است در نهایت، همین صاحب امضا به باشگاه معرفی شود ولی به هر حال بنا بر آن چه از پرسپولیس شنیده میشود این طور نبود که هیچ ارتباطی در کار نباشد.
*۸ میلیارد از کجا آمد؟
در نامه ای که منتشر شد عنوان شده است که کمیته تعیین وضعیت در حکم به تاریخ ۲۴ دیماه ۱۳۹۹ به پرداخت ۷میلیارد و ۸۷۰ میلیون تومان محکوم شده است. یکی از مقامهای باشگاه روز گذشته مدعی شد، باشگاه اصلا چنین حکمی را دریافت نکرده است و تنها نامه دریافتی این بود که چنین شکایتی مطرح شده است و از ما لایحه خواسته اند. البته در این ارتباط خود فدراسیون میتواند مسایل را شفاف کند.
اما سوال این است که چنین رقمی از کجا آمد؟ این ماجرا، آدمی را به یاد خودروهایی میاندازد که قرار بود تحویل مردم شود و بعد یکسری اتفاقات روی داد که چون به این بحث مربوط نمیشود، اصلا به آن ورود نمیکنیم.
فرهاد حمیداوی خود در سوم اردیبهشت امسال گفته بود: « تا به امر تنها همان یک و نیم میلیاردی که روز اول به صورت نقد به ما دادند را دریافت کردیم و از آن به بعد، قول و وعده از آنها شنیدهایم. تا به حال از مدیران متعدد پرسپولیس وعده شنبه را شنیدهام.»
او ادامه داد: « حدود ۶ میلیارد تومان دیگر از باشگاه پرسپولیس طلب داریم و در ازای هر روز دیرکرد، یک میلیون تومان هم جریمه باید از آنها بگیریم.»
این در حالی بود که مبلغ رضایتنامه یحیی ۶ میلیارد تومان عنوان میشد که بنا بر همین اعلام یک و نیم میلیارد آن هم پرداخت شده بود. گلمحمدی در ۲۳ دی ۹۸ به پرسپولیس پیوست و با یک میلیون تومان جریمه بدهی پرسپولیس نباید تا تاریخ مصاحبه به آن عدد میرسید مگر این که رقم توافق بالاتر بوده باشد یا بندهای دیگری در قرارداد باشد که کسی از آن ها سخن نگفته است. از طرفی ۶میلیارد تومان اول اردیبهشت هم با یک میلیون تومان جریمه روزانه نباید به عدد ادعایی کنونی میرسید. این جا دقیقا چه اتفاقی افتاده است. چرا حداقل یک بار در این باره شفاف صحبت نمیشود؟
*کمیته تعیین وضعیت صلاحیت ورود داشت
سوال دیگر این است که آیا کمیته تعیین وضعیت میتوانست به موضوع ورود کند و صلاحیت داشت؟ ماده ۲۵ مقررات نقل و انتقالات و تعیین وضعیت فوتبال ایران، چنین اختیاری را میدهد.
سوال دیگر این است که آیا صدور چک به معنای انجام قرارداد نیست و شاکی نباید موضوع چک را در دادگاهها دنبال کند؟ عبد الصمد ابراهیمی در این باره میگوید: صدور چک به معنای تبدیل تعهد است. شهر خودرو هم نمیخواهد یحیی را پس بگیرد پس کمیته تعیین وضعیت، صلاحیت لازم برای ورود به این دعوا و مسایل مالی آن را دارد. تنها بحثی که باقی میماند این است که در گذشته در دادگاهها، در چنین مواردی خسارت ناشی از تاخیر بر اساس نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی مورد قبول بود ولی بعدا دیوان عالی کشور اعلام کرد که توافق طرفین در تعیین جریمه دیرکرد محترم است.
این پرونده ابعاد دیگری هم دارد که در گذشته مطرح شده است. از آن جمله که استاد مالی تعهد آور برای باشگاه باید به امضای مدیرعامل و یک عضو هیات مدیره برسد که این توافق فاقد این ویژگی است ولی کارکرد این مساله برای مراجع غیر فوتبالی است.