*رکوردی که از شمارش خارج شد!
به جرات انتخابات هیات فوتبال تهران را باید رکورددار تعویق دانست، آنقدر زمان برگزاری این مجمع تغییر کرد که اینطور که پیداست هیچ رسانه ای آمار درستی از دفعات آن ندارد. انتخاباتی که حاشیه های فراوانی را در خود داشت.
برای مرور ماجرا، به انتخابات قبلی این هیات می پردازیم، جایی که خیلی ها معتقد بودند انتخابات ۳ اسفند ماه سال ۹۳ مهندسی شده و به سود حبیب ا… شیرازی رقم خورد. نقدهای زیادی به این هیات وارد می شد تا اینکه ۳ اسفند ۹۷ دوره ۴ ساله رسمی شیرازی به پایان رسید، اما او همچنان در راس هیات قرار داشت.
*۲ سال وقفه برای تکرار انتخابات قبلی
در واقع از ۳ اسفند ۹۷ تا ۴ اسفند ۹۹، ۲ سالِ پر از حاشیه سپری شد تا نوبت به برگزاری انتخابات برسد و بعد از این وقفه طولانی و بلاتکلیفی عجیب، باز هم انتخابات پر از حاشیه و اعتراض بود.
شاید یک سال از این ایامِ بلاتکلیفی را بتوان به وضعیت نابسامان فدراسیون فوتبالی که رییس اش استعفا کرده بود ربط داد، مبحث بعدی نیز اداره کل ورزش و جوانان استان تهران به عنوان متولی ورزش استان بود که با مطرح کردن برخی تخلفات و ورود نهادهای نظارتی مانع از برگزاری انتخابات بود.
در سال ۹۸ در مرحله اول تنها ۵ نفر از ثبت نامیها تایید صلاحیت شدند که حبیبا… شیرازی نیز یکی از این نفرات بود، اما اداره کل ورزش و جوانان استان به موضوع ورود کرد و لیست تایید صلاحیتیها اصلاح شده و به ۱۳ نفر رسید.
باوجودی که به نظر میرسید این بار در روز ۱۴ شهریورماه ۹۸ انتخابات برگزار شود، اما شب برگزاری انتخابات اختلاف نظرها بالا گرفت و در نهایت با دستور نهادهای نظارتی این انتخابات لغو شد. ادامه حواشی برگزاری مجمع انتخاباتی در روز ۶ آذرماه را هم منتفی کرد.
همه اینها درحالی بود که همچنان شیرازی که یکی از جدیترین کاندیداها بود، سرپرستی این هیات را برعهده داشت.
درواقع زمان زیادی سپری شد تا شرایط برای برگزاری مجمع مهیا شود. گل محمدی مدیرکل سابق ورزش استان هم تاکید کرده بود که برای اجرای عدالت، سرپرستی که در انتخابات ثبت نام کرده، از این پست کنار گذاشته شود.
*خبرنگاران را بعداز۳ دقیقه از سالن بیرون کردند
سرانجام صبح روز گذشته مجمع انتخاباتی هیات فوتبال تهران در حالیکه تعداد زیادی از کاندیدایش استعفا کرده بودند، در هتل المپیک تهران آغاز شد. حاشیه ابتدایی مجمع هم بیرون کردن خبرنگاران از جلسه بعد از گذشته تنها ۳ دقیقه از آغاز نشست، با نظر مسوولان هیأت فوتبال و حراست بود.
نیما نکیسا، حبیبا… شیرازی، مهدی ملکآباد، اسماعیل گودرزی، محمد محمودی، حسین خبیری، حسین اخوت، مهدی طحافچی، اصغر زرگر نامزدهای حاضر در مجمع بودند که از این جمع اخوت پس از اعلام سوابق خود از حضور در انتخابات ریاست هیات فوتبال به دلایل شخصی و خبیری به سود شیرازی از شرکت در انتخابات انصراف دادند. در نهایت نیز انتخابات بین ۵ نامزد برگزار شد.
علی کفاشیان و محمود اسلامیان ۲ عضو فدراسیون سابق و سیامک نعمتی به عنوان نماینده بازیکنان تهران، در مجمع غایب بودند.
*تغییر ناظران با اعتراض شدید یکی از کاندیدا
یکی از کاندیدا (مهدی طحافچی) به گزینه شدن ۳ نامزد برای نظارت و بازرسی بر رأیگیری مجمع اعتراض داشت که همین امر باعث ایجاد سر و صدای عجیبی در سالن شد. این فرد اعتقاد داشت که نباید نمایندهای از فدراسیون فوتبال نامزد باشد که پس از پیگیری وی، حیدر بهاروند اعلام کرد قرار نیست کسی از فدراسیون به عنوان ناظر انتخاب شود، بلکه حراست این رأیگیری را کنترل خواهد کرد.
در نهایت پس از اعتراض تعداد دیگری از اعضای مجمع به انتخاب ناظران، عبدالکاظم طالقانی ریاست امور استانهای فدراسیون فوتبال، اعلام کرد که باید ناظران دیگری انتخاب شوند که گلاره ناظمی، مجید محمدی و محمدی به عنوان ناظران جدید انتخاب شدند.
*دفاع پریچهره از سلامت انتخابات
بعد از انجام رای گیری، در نهایت با ۲۳ رای بار دیگر حبیب ا… شیرازی به عنوان رییس هیأت فوتبال تهران برای دوره ۴ ساله انتخاب شد. ملک آباد و نکیسا به ترتیب حائز ۱۲ و ۹ رای شدند.
هرچند شیرازی اکثریت آرا را از آن خود کرد، اما روز گذشته ۷ نامزد از حضور در این مجمع خودداری کردند تا اعتراض خود را به شرایط برگزاری آن اعلام کنند.
گفته شده آنها به کمیته اخلاق نیز شکایت برده اند. جالب اینجاست که بعد از ۲ سال بلاتکلیفی، درست یک هفته مانده به انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال، انتخابات هیات جنجالی تهران برگزار شد.
حیدر بهاروند سرپرست فدراسیون هم در واکنش به این ابهام گفت: «برگزاری انتخابات درخواست اداره کل ورزش و جوانان استان تهران بوده و باید برگزار میشد. آن انتخابات (ریاست فدراسیون فوتبال) هم برگزار خواهد شد.»
نصرا… پریچهره مدیرکل ورزش استان تهران وقتی اعتراضات زیاد شد و خیلی ها انتقاد کردند که پروسه برگزاری انتخابات خالی از اشکال نبوده، تاکید کرد: «اعتراضات باید براساس مستندات باشد، چرا که خیلیها حرف میزنند. فکر میکنم مجمع سالمی داشتیم اگر کسی اعتراض دارد باید مستندات آن را رو کند و نمیتوان حاشیه درست کرد، چون فوتبال خود به خود حاشیه دارد.»
*شیرازی: از نکیسا و ملک آباد برای همکاری دعوت می کنم
شیرازی در حالیکه نیما نکیسا به شدت نسبت به اتفاقات ۲ سال اخیر انتقاد داشت و با ناراحتی مجمع را ترک کرد، می گوید که دست تک تک منتقدانش و کسانی که به او رای ندادهاند را می بوسد: «از آقایان ملک آباد و نکیسا و حتی گودرزی خواهش میکنم که بیایند و بنشینند و با هم صحبت کنیم. به نکیسا پیشنهاد میدهم که در این مسیر تحول و توسعه در کنار ما باشد. حتی در آخر نشست هم همین پیشنهاد را به خود او ارائه کردم.»
یکی از شبهاتی که برای همه باقی ماند، بیرون کردن خبرنگاران از مجمع بود و برخی این اتفاق را به حاشیههایی که در این ۲ سال وجود داشته ربط داده اند، اما رییس هیات فوتبال تهران در این باره گفت: «روند برگزاری انتخابات به این شکل است که خبرنگاران در ابتدا و انتهای جلسه حضور پیدا کنند. این قانون را من تدوین نکردم بلکه فدراسیون به ما ابلاغ کرد.»
او همچنین تاکید کرد که برگزاری انتخابات پیشنهاد پریچهره بود که یا روز دوم یا چهارم اسفند برگزار شود. در نهایت فدراسیون هم روز چهارم را برای برگزاری انتخابات انتخاب کرد.
*اعتراض نکیسا به سیاسی بودن انتخابات: پدر فوتبال را درآوردید
نیما نکیسا قبلا هم به اتفاقاتی که در جریان برگزاری انتخابات هیات فوتبال تهران رقم خورد، معترض بود. او پس از برگزاری انتخابات هیات فوتبال استان تهران حاضر به گفتوگو با رسانهها نشد و فقط به بیان این جملات بسنده کرد: «فوتبال تهران آدم فوتبالی نمیخواهد، همه سیاسی! که کنارشان نگذارند! این ها فوتبالی نیستند. پدر فوتبال را به قرآن در آوردهاید.»
حیدر بهاروند هم که از حضور در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال منع شده، در خصوص جریان و روند این انتخابات پاسخ شفافی نداد و به بیان این جمله که «انتخابات برگزار شد» کفایت کرد.
*انتقاد تند حیدرزاده از سالها ریاستِ شیرازی بر هیات تهران
هرچند دروازه بان سابق تیم ملی خیلی زود و با حالت ناراحتی مجمع را ترک کرد، اما یکی از مربیان فوتبال تهران که از دوستان نزدیک او هم هست، انتقاداتش از رویه برگزاری مجمع را در مقابل خبرنگاران مطرح کرد. مسعود حیدرزاده که سابقه مربیگری در تیم ملی دانشجویان را دارد، در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «تاکنون در ۳ مجمع انتخاباتی شرکت کردم، باید دبیر و روابط عمومی هیأت و فدراسیون در مجمع حاضر باشند اما اکنون حبیبا… شیرازی که اصلا تاج سر من هم است تمام کارمندان هیأت فوتبال را به مجمع آورده است. ماندهام چرا مربیان فوتبال را در مجامع رأی نمیدهند؟ پدر مربیان و بازیکنان فوتبال تهران درآمده به کسی توهین نمیکنم و واقعیت را میگویم فوتبال تهران در گذشته چه مقدار بازیکن به لیگ برتر وارد میکرد اما اکنون چقدر؟ بازیکنی که النگوی مادر خود را برای ورود به یک تیم میفروشد میتواند فوتبال بازی کند؟
حیدرزاده که به شدت عصبانی بود، ادامه داد: «آقای شیرازی شما ۱۲ سال رییس هیأت تهران بودید در این مدت چه کاری انجام دادید که باز هم میخواهید انجام دهید؟ اصلا کار هم کردید اما دقیقا چه کاری انجام دادید؟ آیا کسی نیست که دلش برای بچه فوتبالیستی که ساق ندارد بسوزد؟ بچهای که در رباطکریم کار میکند چگونه ۱۰ میلیون تومان برای حضور در طرح آسیاویژن هزینه کند؟ تیمدار مقصر نیست بلکه شرایط عوض شده تا وی برای هزینه میزبانی،آمبولانس و… مجبور شود ۱۰ میلیون تومان از بازیکن پول بگیرد. اگر شیرازی آنها را از طریق مذاکره با وزارت ورزش حل کند مشکلی نیست. سال ۹۰ درخواست یک تفاهمنامهای از هیأت فوتبال کردیم که این کار انجام نشد. خودم سرمربی تیم بچههای کار هستم زیرا دلم میسوزد اصلا از اینکه نیما نکیسا رأی نیاورده ناراحت نیستم زیرا وی بزرگ است و اکنون هم در فدراسیون فوتبال خدمت میکند، همیشه حامی ندارها و بچههای کار بوده است. از این ناراحت نیستم از این موضوع ناراحتم که با این رأی دادنها شرافت فوتبال تهران از دست رفت.»